Sunday, December 31, 2006

Türkiyede Türk Yok

• Türklük 90 yilliktir
• Türk Milleti ismi 90 yilliktir
• Türkçe 90 yilliktir (1915’de azinlik bir dildi)
• Türk kültürü Anadoluda çok azdir.

Türkiye'de yasayan bir halk vardi ama bu halk kendisini “Türk milleti” olarak görmüyordu. Onlar için iki sey önemliydi: “Devlet ve Müslümanlik.” Cumhuriyet'te, iste bu Müslüman halka “Türk” denildi. Cumhuriyet'in kuruldugu dönemde Avrupa ulus-devlet çagindaydi. Her ulus-devlet kendini bir etnik kimlikle adlandiriyordu. Turklerde de o günün dünyasinda yasamak için konjonktüre uydu.

Yani 90 yil önce Anadoludaki halk kendine “Türk” demiyordu.
Türk Milleti ismi ise sonradan Atatürk tarafindan halka empoze edilmistir.

Osmanli Devleti dönemindede kimse kendine “Türk” demiyordu. Aleviler birisinin kim oldugunu ögrenmek isterse Sunni mi, Alevi mi diye sorardi 90 yil önce, zaten Türklük son 90 yilda çikti. Halkta tarihsel olarak Safi, Sünni ve Alevi olma bilinci vardir. Etnisite, irk, ulus kavramiyla düsünmek modernlerin bakis açisidir.
Hatta bazi aleviler kendilerini ne Türk, nede Kürt olarak görüyor, sanki ayri bir etnik kimlikmis gibi. Aleviler aralarinda bile tartisirlar kimliklerini; biz Türkmüyüz, Kürtmüyüz diye. Aleviler son 90 yila kadar kendilerini Türk diye tanitmamistir.
90 yil önce bu halkin kendine Safi, Sünni ve Alevi demesinin sebebide o dönemde insanlar dinine göre ayrilirdi, irkina göre degil. Cumhuriyet döneminde her ulus-devlet kendini bir etnik kimlikle adlandiriyordu, dolayisiylada Atatürk bu müslüman halka konjonktüre uyup bir etnik kimligi temsil eden “Türk Milleti” ismini verdi. Alevilerde otomatikmen müslüman Türk sayildi. Alevilerin aralarindada kesin bir kani yok müslümanmilar yoksa degilmiler diye.

Atatürk, Sümerlerin, Etilerin (Hititler) ve eski Anadolu halklarinin Türk oldugunu saniyordu, dolayisiylada bu halka bu ismi verdi ve Anadolu dilleri yerine Türkçeyi dayatti halka. Atatürk bundan dolayida Sümerbank ve Etibanki açtirmistir.

Tabiki Sümerler ve Etiler aslen Türk degildir. Sümerler Irakin güneyinde eskiden yasamis bir halk olup genetik arastirmalarda Kuveytli olduklari saptanmistir.
Hititlerin bir kismi su an Anadoludaki insanlarin atalari olabilir. Bilimadamlari tarafindanda genellikle Gürcü ve Ermeni kökenli olduklari söyleniyor.

Yani Anadolunun eski halklari müslüman (sunniler) olanlar kendilerine sonradan verilen “Türk” ismini benimsemisler çünkü sünnilik Türklükle bütünlestirilmis durumdadir.
Örnegin sair Ismet Özel “Kafirle çatismayi göze alan Müslüman’a Türk denir”.diyor.

Orta Asyadan Anadoluya gelmis etnik Türkler ise azinliktadir. Van, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Mersin, Antalya, Konya civarlarinda bir kisim etnik Türk vardir sadece, digerleri kesinlikle etnik Türk degildir. Diger bölgelerde etnik Türkler %1-5 arasinda olabilir. Su an Anadoludaki halkin en az 65 milyonu etnik olarak Türk degildir. Orta Asyadan gelmis nüfus su an 7 milyon falandir (sadece baba tarafindan Türkmen) ve 1000 yildan beri bunlar çok karistigi için artik bunlarda Türk sayilamaz dolayisiylada Anadoludaki 70 milyon insan Türk degildir.

Bugün ise Anadoludaki halklar kendilerini etnik olarak Türk sanmaya baslamistir halbuki Türk ismi müslüman olanlara Atatürk tarafindan verilan bir addir çünkü Atatürk bütün Anadolu halklarin Türk kökenli oldugunu saniyordu dolayisiylada bu inanis Anadoludaki halka empoze edilmistir ve halk Orta Asyadan geldigini saniyor. 90 yil önce Anadoluda birine “Siz Orta Asyadan geldiniz” deseydiniz o kisi sasip kalirdi çünkü böyle birseyi ilk defa duymus olurdu. Su an Anadoluda yasayan halklar aslinda Orta Asyadan gelmedi.

Türkiyede etnik Türk yok denecek kadar azdir.


Notlar
Orhun Yazitlari 1890’larda tercüme edilmistir. Bu yazilarda geçen “Türk” ismide 1890’larda ögrenilmistir. Bundan önce Türk ismi bilinmiyordu Anadoluda. Orhun yazitlarinda yer alan “Törüg” ismi 1890’larda tercüme edildigine göre Anadoludaki halk son 85-90 senedir Atatürk tarafindan Türklestirilmis ve Türkçe dayatilmistir çünkü Orhun yazilarindaki “Türk” ismi 1890’lara kadar yoktu.

"Türkiye" ismini Avrupalilar vermistir.
Bu cografyaya "Türkiye" isminin ilk olarak Roma-Germen Imparatoru Frederick Barbarossa (1123-1190) tarafindan verildigi ifade edilmektedir.
Bu "TURCHIA"(Turkiya) ismi Latinceden gelmedir. Bu isim 11. yüzyildan beri biliniyor. Anadolu’ya “Türkiye” denmesinin sebebi Türklerin Anadoluda nüfus çogunlugu oldugu için degildir, Anadoluyu hakimiyeti altina alip kontrol etmelerinden dolayidir çünkü Anadoluya Türkmen askerler gelmis ve bu militer güçle Anadoluya hakim olmuslar. Kim hakimse onlarin ülkesi denmis, ama Türkler hiç bir zaman nüfus çogunluguna sahip olmamistir. Halende öyledir.


Anadolu, Orta Asyaya binlerce kilometre uzak olmasina ragmen nasil oluyorda Anadoluda 55-58 milyon Türk var (?) ama Orta Asyadaki 6-7 ülkenin Türk nüfusunun toplami 60 milyon etmiyor?

Orta Asyada en son yapilan nüfus sayimlarina göre Türklerin nüfusu

Kazakistanda 12 milyon Türk var (Kazaklar mongollara genetik olarak daha yakindir)
Kirgizistanda 4 milyon Türk var
Türkmenistanda 4 milyon Türk
Uygur otonomi bölgesinde 12 milyon Türk
Afganistanda 3.5 milyon Türk
Tacikistanda 1-1.5 milyon Türk
Özbekistan 22 milyon Türk
Toplam = 59 milyon Türk

Bu yukarida saydigim Türklerin nüfusu bile 59 milyon zar zor ediyor.

Bu nasil is? Orta Asyaya binlerce km uzaklikta olan Anadoluda 55-58 milyon milyon Türk nüfusu varmis. :)

ANADOLULULARIN TÜRK OLMASI MÜMKÜN DEGIL GÖRDÜGÜNÜZ GIBI ÇÜNKÜ ORTA ASYADAKI ÜLKELERIN TÜRK NÜFUSUNUN TOPLAMI BILE 60 MILYON DEGIL.
Hem Orta Asyadan o kadar insan nasil gelsin? O dönemlerde araba, uçak, tren mi vardi? Gelebilenler sadece Türkmenler askerler olabilirler. Ailelerini, çocuklarini binlerce km öteden getirmeleri mümkün degildir.
Orta Asyayla Anadolu arasinda binlerce kilometre mesafe var zaten. Mantiga uymuyor.

Anadoludaki çogunluk olan halk Orta Asyadan falan gelmedi. 900 yil önce Anadolunun % 60-70’inde çogunlukla Rumlar ve diger Anadolu toplumlari yasiyordu. Bir kisim Türkmen Orta Asya’dan geldi diye hiçbiri kalkip bir yere gitmedi!

Eger Anadoludaki sözde Türkler Orta Asyadan gelselerdi su an Ermenistan ve Kurdistanda daha fazla nüfusa sahip olmalari gerekir ama tamtersine Anadolunun batisinda nüfuslari çok ve doguda az. Orta Asyadan gelme tsezine çok ters.

Orta Asyadan gelenler demek ki Ermenistan ve Kürdistanin öbür tarafina hop diye ziplayip geçmisler. Bu zaten mantik disi bir olaydir. Buradanda anlasilacagi gibi su an Anadoluda yasayan halk Türk degil, Anadolunun eski halklaridir ve çogunlukla RUM ve Anadolunun eski halklaridir.

NOT: Eski Anadolu halklari derken Bithinya, Paflagonya, Ionya, Kapadokya, Misya, Kilikya, Likya, Karya, Pisidya, Pamfilya, Lidya ve Frigya halklari kastediliyor. Hepsi ayri bir irk degil fakat Anadolunun eski halklarini kapsiyor.

Bu Anadolu halklari eskiden çogunlukla hristiyandi ve eski Anadolu dilleri konusuyorlardi, Türk degildirler. Yani Orta Asyayla alakalari yok. Biraz dogu, Mersin, Adana, Antalya ve Konyada Selçukluylan gelmis azinlik Türk nüfusu var. Digerleri büyük olasilikla Türk degil.

GENETIK ARASTIRMALARDADA TÜRKLERIN ASLINDA ANADOLUDA AZINLIK OLDUGUNU VE TÜRK SAYILAMAYACAK KADAR KARISMIS OLDUKLARI ISPATLANMISTIR.

TÜRKLERIN TÜRKIYEDE %9 OLDUGU DÜNYANIN EN BÜYÜK GENETIK PROJESI OLAN GENOM PROJESIYLE KANITLANMISTIR.

Bu arastirmada üç tanede sözde Türk(?) bilim adami yer almistir. Bu arastirmanin gerçeklik payi %99.86 dir. Bu açiklamalara Türkiyedeki Türk(?) genetikçilerde katiliyor. Inanmiyorsaniz gidin Türkiyedeki genetik uzmanlardan birine sorun.

Bilim adamlarinin dedigi altdaki yaziyi koyuyorum buraya.

The Turkish and Azeri populations are atypical among Altaic speakers (Table 1) in having low frequencies of M130, M48, M45, and M17 haplotypes. Rather, these two Turkic-speaking groups seem to be closer to populations from the Middle East and Caucasus, characterized by high frequencies of M96- and/or M89-related haplotypes. This finding is consistent with a model in which the Turkic languages, originating in the Altai-Sayan region of Central Asia and northwestern Mongolia (31), were imposed on the Caucasian and Anatolian peoples with relatively little genetic admixture----------------

ANOTHER POSSIBLE EXAMPLE OF ELITE DOMINANCE-DRIVEN LINGUISTIC REPLACEMENT.

Yukardaki yazida Anadolularin ve Azerilerin elit hakim güçler tarafindan dillerinin degistirildigini yaziyor. Anadolulularin ve Azerilerin genetik yapisi aslinda Orta Dogu ve Kafkaslilarin genetik yapisina yakin.


AZERILER TÜRK DEGILDIR


Azerbaycan ismi 2000 yilliktir bir isimdir. Azerbaycanin ismi neden 2000 yildir hiç degismeden Azerbaycan kalmis acaba? Azeriler kendilerine son 90 yila kadar hiç bir zaman Türk dememislerdir. Azerbaycanli sözde Türkler Orta asyaya cok yakin ama fiziksel olarak hiç onlara benzemiyorlar. Tip olarak Azeriler daha gür saç ve sakala sahiptir Anadoludaki sözde Türklere nazaran. Azeriler daha çok etrafindaki Fars, Ermeni, Kürt ve Kafkas halklarina benziyor. Mongoloid görünüsleri hiç yoktur. Yani tipleride yerlesik bir halk oldugunu gösteriyor.

Bu arada Türkler cok küçük bir rakamla Azebaycan taraflarina geldi ve Azerbaycanda büyük bir halk nüfusu vardi. Bu halk nerde peki? Azeri nüfusu Orta Asya tarafina gittikçe azalir. Türkmenistan sinirinda Azeriler hiç yoktur.

DIL
Azerilerin sivesine bakarsaniz irani bir dilin sivesidir. Yani bu sive Azerbaycanlilarin eskiden irani bir konustugunu gösterir. Pehlevi dilinde Azerbaycan kaynakli o kadar çok kayit ve döküman var ki Türkler Azerbaycana gelmeden önce orada pehlevice konusulduguna dair süphe bile yok. Üstelik Azeri sözlügünde birçok kelimede pehlevi kökenlidir.

Tebriz Üniversitesi Nesriyeh edebiyat bölümü ögretim üyesi Dr. Mahir Navabin’in arastirmalarina bakabilirsiniz. 10’uncu yüzyildan baslayarak Azeri pehlevicesi 1500’lere gelene kadar zamanla Türkçe tarafindan degistirilmistir. Bazi tarihçiler Azeri pehlevicesinin Tebrizde 17. yüzyilda bile konusuldugunu bildirmektedir.
(Bakiniz- Rowdhat ul-Jinan - Hafiz Hüseyin Tebrizi [d997 A.H.]

Gezgin Evliya Çelebi (1611–1682) yazdigi Seyahatnamesinde Nahçivan ve Marageh bölgesini gezmis ve orada elit sinif tarafindan Pehlevice konusuldugunu yazmistir.

Orta Asyadan Azerbaycan tarafina Türk göçleri üçüncü asirdan beri basladigi için Azerbaycandaki yerlesik halkin dili degistirilmis ve Türkçe dayatilmis zamanlada pehlevice yok olmus.
Azerbaycan taraflarina Türkler genellikle ordu olarak gelmisler, dolayisiylada, Türkler Azerbaycandaki yerlesik Azeri halkina oranla çok ufak bir nüfustu ve genetik olarak bir etki olmamis, ama militer güçleri oldugu için yerlesik halkin dillerini degistirebilmisler.
Yapilan linguistik arastirmalarda Azericede bir çok Pehlevice kelimeler tespit edilmistir. Yani dilleri degistirilmis olmasina ragmen halen Azeri Türkçelerinde Pehlevice binlerce kelime mevcut.

7 & 8 yüzyillari arasi yasamis Azerbaycanin sairi Humam Tebrizi’nin bir çok siirlerini Azeri pehlevicesinde yazmistir. 8 & 9 Yüzyillari arasi yasamis Ziauddin Yusuf Tebrizi’de Azeri pehlevicesinde siirler yazmistir.
Türkçe siir yazildigina dair hiçbir isaret yok ne hikmetse.

KIMLIK
Azerilerde kendilerinin Türk olup olmadiklarini halen tartisiyorlar aslinda. Kendi aralarindada kesin bir kani yok. Bazilari Kafkas Albani, Med ve Türk olduklarini saniyor. Irandaki Azerilerin çogu kendilerini Türk olarak görmüyor ve iranli olduklari düsünüyor. Tarihçilerin bir bölümüde zaten Azerilerin Irani bir halk oldugunu söylüyor. Hayat tarzlari bakimindanda iranik halklara benziyorlar.
NOT: Irani demek Fars demek degildir. Iran bir cografya adidir sadece.

TARIH
Tarihi kaynaklarda Türklerin Orta Asyadan Azerbaycana 3. asirdan beri akin ettigi bilinmektedir. Bu akinlar genellikle ordu olarak olmustur ama hiç bir zaman Azerbaycandaki yerlesik nüfusun sayisinin 10/1’ ine bile yaklasmamastir. Sadece bir kisim Türk gelmis diye Azerbaycandaki yerlesik halk bir yere gitmedi. Azerbaycanin yerlesik halki havaya uçup buharlasmadi ya.
Arap tarihçi Ebu Cafer Muhammed Tabari (839–923) Azerbaycanda 4-5 asir arasi bir kisim Türklerin oldugunu yazmistir. Göktürk ordusu ve Hazar Türkleri 629 yilllarinda Azerbaycana girip Persleri yenerek buranin sonsuza dek Türk yurdu oldugunu deklare etmislerdir. Türkler genellikle Azerbaycana ordu olarak geldigi için oraya hükmetmislerdir fakat nüfuslari çok oldugu için degildir, militer güçleri oldugu içindir.

Tarihi kaynaklarda Türklerin Azerbaycana girdigini, orayi kontrol ettigini fakat nüfus olarak hiç bir zaman çogunluk olmadigi gösteriyor dolayisiyla Azerbaycanlilar Türk degildir.

DIN
Azerilerin dini Islamdir. Mezhepleride Siiliktir. Anadoludaki sözde Türkler ise Sunnidir. Su an Irandaki nüfusun %90i Siidir. Bu mezhep ayniligida Azerilerin Türk degil, Iran kökenli oldugunu gösteriyor. Azerilerin içinde su an bir kisim Zerdüst dinine mensup insanlarda var. Zerdüstlük halbuki Irani halklarin eski dinidir. Buradan su sonuca varabiliriz: Azerilerin Islamiyetten önceki dini Zerdüstlüktü. Bu da Azeriler yerlesik bir oldugunu gösterir.
Azeriler Türk olmadigina göre Orta Asya ve Anadolu arasinda bosluk var. Anadoluda kendini Türk olarak bilen halklarda dolayisiyla Türk olmuyor.
Buda sunu isaret ediyor: Türkler Anadoluda azinlik ve o kadar karismis ki bunlarda artik Türk degil.
Azeriler sadece Türkçe konusuyor. Bunun disinda Türklükle alakalari yok.

Azerilerin Türk olmadigini ispatlayan Genetik arastirma:
ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12596050

Azerilerin genetik yapisi Orta Asyaya degil, Ermeni ve Kafkas, Iran halklarina çok daha yakin. Ilk sayfanin son paragrafinda bilimadamlari 11. yüzyilda Azerilerin dillerinin degistirilmis oldugunu söylüyor.

Azerilerin Türk olmadigini ispatlayan baska bir Genetik arastirma daha:
eva.mpg.de/genetics/pdf/Y-paper.pdf

Azerbaycanlilar basli basina bagimsiz bir halkdir.



AZERBAYCANDA TÜRK YOK.


Professor of Faculty of Molecular Biology and Genetics of Istanbul Bogazici University Aslihan Tolun reported that research held 5-6 years ago along with foreign scholars showed Turks were multi-elemental.

Prof. Dr. Aslihan Tolun, “Anadoludaki Türkler (kendini Türk bilenler), genetik bakimdan Avrupa'nin en karisik toplumu. Türklerin gen yapisi Asya'daki Türkçe konusan toplumlardan çok, Anadolulu çikiyor. Genetik yapi olarak, Orta Asya'dan çok Yunanistan, Bulgaristan gibi komsularimiza benziyoruz” diyor.


NOT: “Anadoludaki Türkler” derken Orta Asyadan gelmemis ama Anadoludaki Türklesmis veya Türklestirilmis çogunluk olan toplumu kastediyor.

Bunun üstüne söylencek söz var mi?


BAKINIZ, ORTA ASYA’DAN ANADOLU’YA GELMIS TÜRK GENI %9

Bu arastirma dünyanin en büyük 3. Üniversitesi olan Stanford Üniversitesi tarafindan yayimlanmistir.[/b:08c245e20b]

Son iki cümleyi okuyun.
med.stanford.edu/profiles/frdActionServlet?choiceId=showPublication&pubid=14897&fid=3792

Daha detayli versiyonu: %9 Türk
hpgl.stanford.edu/publications/HG_2004_v114_p127-148.pdf


Türkiyedeki Genetik uzmanlarida Anadoluda Orta Asya kökenli gen tasiyanlarin çok az oldugunu söylüyor.

milliyet.com.tr/2005/05/17/guncel/agun.html

Dr. Wells: “Anadolu'da Türk dili ve kültürünün yayildigini biliyoruz. Ancak genetik veriler, Selçuklu ile Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen Türk geninin burada fazla yayilmadigini gösteriyor. Kendinizi “Türk” sayabilirsiniz, ama kökleriniz baska yere uzanabilir”.

Genetik Harita. Anadoluda kendini Türk bilenlerin genetik yapisi Orta Asya Türklerinden çok farkli.

Anadoludaki sözde Türklerin Orta Asyadan gelmedigi ve Genetik olarak onlarla hiç bir bagi olmadigi kanitlandi.


SELÇUKLU TÜRKLERI ANADOLUYU FETH ETTIKTEN SONRA TÜRK GÖÇÜ PEK OLMAMIS ANADOLUYADA.


Anadoluya sadece Türkmen askerleri gelmis ve bu askerler Anadoludaki büyük hristiyan nüfusu kontrol etmis. Selçuklu Rum Devleti zaten kurulduktan 250 sonra yok olmustur. Türkmen nüfusuda bu büyük Anadolu nüfusu içinde erimis. Bugün Anadoluda Türkmen geni tasiyanlarda sadece baba tarafindan Türkmendir çünkü Türkmen askerler yerlestikleri yerlerde Anadoludaki kadinlarla evlenmisler.
Selçuklu Rum devleti denmesinin nedenide Türkmenlerin Rumlara hükmetmesinden dolayidir. Türkmenler ise azinlikti fakar militer güçleriyle büyük hristiyan nüfusa hakim oldular, sonrada bu nüfus içinde eridiler.
(Azerbaycanlilar zaten iran kökenlidir).
Yapilan genetik arastirmalar Selçukludan sonra Anadoluya göçen nüfusun 800 yil içinde 600-700 bin civarinda oldugu söyleniyor bilim adamlarinca.


Gördügünüz gibi Anadoluda aslinda Orta Asya kökenli Türkler azinlik. Bu %9 da baba tarafindan Türkmendir ve çok karistiklari için bunlarda artik Türk sayilamaz

Anadoluda çogunluk olan Türklesmis veya Türklestirilmis nüfus genetik olarak Türk degildir. Türk denen karisik millet eskiden beridir Anadoluda yasayan halklardan olusuyor. Yani Türkler aslinda Bizans Rumlaridir ve diger Anadolu halklaridir.

Osmanlica zaten Arapça ve Farsça karisimi bir dildi. Türkçe, Atatürk tarafindan herkesi Türklestirmek için halka sonradan dayatilmistir.

[b:08c245e20b]Osmanli döneminden bu yanada Balkanlardan, Kafkaslardan, Orta Dogudan milyonlarca insan Anadoluya göç etmistir. Bugün Anadoluda milyonlarca insan Türklügü kabul etmistir ama genetik olarak Türk degildirler.

CUMHURIYET DÖNEMINDE ANADOLUDAKI NÜFUSUN 15-20%’SI MUHACIR STATÜSÜNDEYDI YANI ANADOLUYA SONRADAN GÖÇMÜSLER. BATIDAKI HALKLAR ÖZELLIKLE BALKAN GÖÇMENIDIR.

Yani bugünkü Anadolunun demografik yapisi Balkanlilardan, Kafkaslilardan, Orta Dogululardan, Rumlardan, Pontuslulardan, Friglerden, Hititlerden, Galatlardan, Kapadokyalilardan, Yunanlilardan, Ermenilerden, Kürtlerden, Azerilerden, Perslerden, azinlik Türkmenlerden, Çingenelerden, Lazlardan, Anadolunun eski halklaridan ve birçok etnik unsurlardan olusuyor.

Bu insanlar 11. yüzyildan itibaren baslayan de-hellenize olma yani Müslümanlasma sürecinden baslayarak 1920’lere kadarda müslüman kimlikleriyle yasamislar, sonrada Türklesmis, Türklestirilmisler ve bununla birlikte Türkçeyi benimsemis veya benimsemek zorunda kalmislar.

Zaten Türkçe 90 yil önce azinlik tarafindan konusulan bir dildi. Atatürk tarafindan Türkçe halka sonradan dayatilmistir.

Bugün hala Anadolunun Kuzeyinden Güneyine, Dogusundan Batisina kadar Yunancanin degisik diyalektleriyle, Rumca, Bulgarca, Ermenice, Lazca, Kürtçe, Süryanice, Arapça…. kisaca Anadolu dillerine ait kelimeler kullanipta farkinda olmayan milyonlarca Türklestirilmis halk var.

9% Orta Asya geni tasiyan Türkmenlerde çok karismis oldugu için bunlar daha çok Rumlasmis, Ermenilesmis, Süryanilesmis, Kürtlesmisler….kisaca Anadolululasmis ve artik Türk sayilamazlar çünkü Orta Asya geninin Kirintisi kalmis.


SEHIR ISIMLERI


ISTE TÜRKLERIN ASLINDA ÇOGUNLUKLA BIZANSLI RUM VE ANADOLUDAKI ESKI HALKLAR OLDUGUNU GÖSTEREN TÜRKÇELESMIS AMA KÖKEN OLARAK ÇOGUNLUKLA YUNANCA VE DIGER ANADOLU HALKLARININ DILINDEN OLAN SEHIR ISIMLERI:


Adana: Hititçe; Uru Adania,
Afyon: Yunanca; Opion-Opium (Hashas sehri),
Aksaray: Kapadokya Krali Archelaos’un adi,
Amasya: Hititçe; Amaseia - sehri kuran Amazon kraliçesi Amesis’in adi,
Ankara: Galatça-Hititçe; Angora (Çapa anlaminda),
Antalya: Lidyaca; Attaleia - sehri kuran Kral Attalos’un adi,
Antakya: Yunanca; Antiohia,
Bakirköy: Yun; Makri Hori (Uzun köy),
Balikesir: Yunanca; Paleo Kastro (Eski Hisar),
Bartin: Yunanca; Parthenios (Bakire),
Bolu: Yunanca; Poli (Sehir anlaminda),
Bursa: Bitince: Prussa - sehri kuran Bitinya Krali Prusias’in adi,
Çanakkale: Yunanca; Dardanos,
Çankiri: Galatça; Gangrea, (Keçisi bol memleket anlaminda),
Çorum: Hattice; Hattusa,
Denizli: Laodikeia, Suriye Krali II. Antiokhosun karisi Laodike'nin adi,
Edirne: Yunanca; Adrianus - Roma Imparatoru Hadrianus’un adi,
Efes: Yunanca; Efesos,
Eskisehir Yunanca; Dorlion,
Giresun: Yunanca; Kerasunda (Kirazlik),
Gümüshane: Yunanca; Argyropolis (Argyros: gümüs, Polis: kent),
Iskenderun: Yunanca; Alexandretta,
Izmir: Yunanca; Smirni,
Izmit: Bitince, Nikomidia,
Kastamonu: Yunanca; Kastromoni (Kesisler kalesi),
Kayseri: Yunanca; Kaisareia (Sezarin yeri), Hititce; Mazaka,
Konya: Frigce; Kavania, Yunanca; Ikonion, (Ikonalar sehri),
Kütahya: Yunanca; Kotiaeon,
Manisa: Yunanca; Magnisia (Magnezyum alani anlaminda),
Mersin: Yunanca; Mirthos, Mirsini,
Malatya: Hititçe; Maldia (Bal diyari anlaminda),
Maras: Ermenice; Marash; (Yesillik anlaminda),
Mugla: Yunanca; Mugla,
Nevsehir: Farsça,
Nigde: Hititçe; Nakita,
Ordu: Yunanca; Kotioro,
Rize: Yunanca; Riza, Rizi (Kök veya Pirinç anlaminda),
Sakarya: Frigce; Sangari, (Sangari irmagindan adini almis, Frig tanrisinin adi),
Samsun: Yunanca; Sampsountas,
Silifke: Yunanca; Silifkis,
Sinop: Hititçe; Sinova isimli Amazon kraliçesinin adi
Sivas: Yunanca; Sebastia (Sebastopolis saygin sehir manasinda), orijinali Hattice,
Tarsus: Luvice; Tarsa (Kilikya tanrisi Tarhon’un adi),
Tokat: Togayitlerin kurdugu saniliyor. (Tok-Kat=Surlu sehir)
Trabzon: Yunanca; Trapezus (Yamuk, trapez biçiminde olan),
Trakya: Yunanca; Thraki (Traklarin yasadigi yer)

“ANADOLU” ismi bile Yunancadir. Anatole/Anatoli Yunancada "DOGU" yönü ve “Günesin dogusu” demektir. Müslüman kayitlarinda Anadolu’nun eski isimleri “Diyar al-Rum” veya “Bilad al-Rum” diye geçiyor.

RUM TAKIMLARI:
Fenerbahçe: Fener: Yunanca; Fanari
Galatasaray: Galata: Yunanca; Galatas (Sütçü),
Trabzonspor: Yunanca; Trapezus (Yamuk, trapez biçiminde olan),

Ayrinti: Öz Ankaralilar “Ankara” demez “Angara” der. Yani eski Galatça söylenis tarziyla söylerler.

NOT: Su an Anadoludaki eski sehir, ilçe, kasaba vs isimlerinin çogu Cumhuriyetin ardindan degistirilip Türkçelestirilmistir. Yani sehir isimleride 90 yilliktir.

BU SEHIRLERDE YASAYAN VE ESKIDEN YUNANCA, RUMCA, LUVICE, GALATÇA, FRIGCE, ERMENICE VE DIGER ANADOLU DILLERI KONUSAN INSANLAR NERDE?
BU SEHIRLERE BAKARAK BURADAKI BÜYÜK ANADOLU NÜFUSUNUN NEREDE OLDUGUNU SORGULAMAK LAZIM.

BU NÜFUS YUNANISTANIN EN AZ 3-4 KATIYDI. YANI SU AN, TÜRK OLMAYAN, ESKI ANADOLU HALKLARININ NÜFUSU 30-35 MILYON OLMASI LAZIM.

NERDE BU YERLESIK ESKI ANADOLU HALKI??????????????????????????
1924’de Yunanistan’a yollanan nüfus sadece 1.5 milyondu.

DIGERLERI NERDE?????????????????????????????????????????

********

GENETIK BILIMCILER SU AN ANADOLUDA YASAYAN VE KENDINI TÜRK BILEN HALKLARIN GEN YAPISI BINLERCE YIL ÖNCE ANADOLUDA YASAYAN INSANLARINKIYLE AYNI OLDUGUNU VURGULUYOR.

Bu Anadolu halklari havaya uçup yok olmadilar herhalde. Bu halklar halen Anadoluda yasiyor ama kimlik degistirmisler müslüman olduklarinda sonrada Türklestirilmisler ve Türklesmisler.
Daha eskilere gidersek Anadolu veya Asya Minor'un antik eyalet isimleri sunlardi: Bithinya, Paflagonya, Ionya, Kapadokya, Misya, Kilikya, Likya, Karya, Pisidya, Pamfilya, Lidya, Frigya.


Bugün Türkiyedeki Efe oyunlari, Zeybek, Horon tepme, Çiftetelli, Halay v.s gibi halk oyunlari Orta Asyada yok. Bu oyunlar Anadoluya has oyunlar. Biraz Selçukludan kalma Türkmen kültürü var sadece.


Türk kültürü sandiklari aslinda Rum-Yunan-Arap kültürüdür.

Bazi Türkçelestirilmis ama aslinda Yunanca olan kelimeler:

Horon Horos
Hora Horos
Efe Ephesus
Mastika
Iskambil Skambili
Kuka Kuka
Kukla
Tavla Tavli
Kalpak Kalpaki


MÜZIK, GIYIM, YEMEK, OYUN VE YASAM TARZILARI

• Türk musikisi, sanat müzigi denilen sey bizans müzigidir. Kullanilan enstrümanlar hemen hemen aynidir. Hatta “Musiki” kelimesi bile Yunancadir. Hersey eskisi gibi yerinde ama ismi Türk olmus sadece.

• Anadolu halklarinin elbiseleri bile Orta Asyadaki halklarin elbiselerine benzemiyor. Anadolunun ve Orta Asyanin giyim tarzlari birbirinden çok farkli. Egedeki köylülerin giyim tarzlari Yunanli köylülerinkiyle birebir aynidir. Köylerin görünüsleride aynidir. Yunan restoranina girseniz kendinizi Türk restoranina girmis hissedersiniz.

• Ayni sekilde yemek kültürüde degismedi. Osmanlida zeytinyagli yemeklerin neredeyse tamami bizans mutfagidir. Türkçedeki yemek, içecek, meyve, sebze ve balik isimlerini nerdeyse hepsi Yunanca kelimelerden olusuyor. Ege, Akdeniz ve Karadeniz yemekleri çogunlukla eski Anadolu yemekleridir.

• Orta Asyaya bakarsaniz at binme kültürü vardir, fakat Anadoluda böyle birsey nerdeyse yok.

• Bugün Anadolunun dogu, güney, kuzey ve batisinda halk oyunlari var bu oyunlar Anadoluya has oyunlar. Bu oyunlarin çogu Orta Asyada yok bile.

• Kültür olarakta Anadolulular Türk degil çünkü Orta Asyadada bu geleneklerin/ oyunlarin olmasi gerekir ama YOK.



Türkçedeki Yunanca kelimeler çok fazla. Hatta günlük kullanilan kelimelerin önemli kismi Yunanca kelimelerden olusuyor.


Köken olarak çogunlukla Yunanca olan kelimeler
Yiyecek ve içecek isimleri

Ahtapot Htapodi
Bulgur Bligouri
Çiroz Tsiros
Çipura Tsipura
Çinokop Tsanokopi
Çörek Tsoureki
Ihlamur Flamouri
Izgara Skara
Hamsi Hamsini
Ispinoz Spinos
Istakoz Astakos
Istavrit Stavritis
Istridye Stridi
Iskorpit Skorpios
Ispendik Standiki
Ispinoz Spinos
Izgara Skara
Janbon Zambon
Kokoreç Kokoretsi
Karides Garides
Kaymak Kaimaki
Kaygana Kagkanos
Kasar Kaseri
Kurabiye Kurambies
Levrek Lavraki
Midye Mydi
Orfoz Rofos
Palamut Palamida
Pasta Pasta
Pastirma Pastourmas
Pide Pita
Pirzola Brizola
Sardalya Sardela
Sazan Sazani
Sucuk Soutzouki
Seker Zachari
Uskumru Skumbri


Çogu Yunanca olan Bitki isimleri

Açelya Azalea
Ananas Ananas
Anemon Anemonis
Bamya Bamia
Barbunya Barbunia
Biber Piperi
Bulgur Bligouri
Fasulye Fasoulia
Fulya Fulia
Ispanak Spanaki
Karanfil Karafilli
Kayisi Kaisi
Kestane Kastano
Kiraz Kerasi
Krizantem Krisantemi
Köknar Kukunari
Lahana Lahano
Limon Lemoni
Mandalina Mandarini
Manolya Manolia
Mantar Manitari
Marul Maruli
Maydanoz Maidanos
Musmula Mousmoula
Ökaliptus Ev-Kalips
Papatya Papadia
Patates Patates
Patlican Patlatzani
Pirasa Praso
Portakal Portokali
Sümbül Zoumbouli
Visne Visine
Yasemin Yasemi


En Sik Kullanilan Günlük Malzeme, Esya ve Alet isimleri:

Anahtar Anahtari
Balyoz Balios
Cimbiz Tsimpida
Çengel Tsingeli
Çember Tsemperi
Fener Fanari
Firin Fournos
Fincan flitzani
Fiçi Foutsi
Firça Firtsas
Gübre Kopria
Halat Halati
Iskemle Iskemle
Istaka Steka
Izgara Skara
Kavanoz Kavanos
Kiler Kelari
Kilit Klidi
Kiremit Keramidi
Kundak Kontaki
Kova Kouvas
Kümes Koumesi
Kutu Kouti
Lamba Lampa
Makara Makaras
Masa Maso
Mangal Mangali
Olta Olta
Pabuç Papoutsi
Patik Patiki
Sünger Sfungari
Semer Samari
Teneke Tenekes
Tepsi Tapsi
Tugla Toublo
Vernik Verniki
Ve binlerce böyle kelimeler……..


Yunanca isimler
Melisa (Yunanca: Bal arisi anlaminda),
Fulya (Yunanca-bir çiçek),
Demet Demati,
Filiz Filizi,
Funda Funda
Açelya Azalea,
Bora Bora
Manolya Manolia,
Karanfil Karafilli,
Papatya Papadia,
Pelin Pelini
Yasemin Yasemi,
Sibel Kibele,
Sümbül Zoumbouli,
ve daha onlarca Hiristiyan isimleri..........


Günlük Yunanca kültürel sözcükler

Asparagas * Bre * Despot * Efendi * Faso fiso * Felek * Fiske
Gaf * Hovarda * Izmarit * Kalpazan * Kaparo * Karavana * Kerata * Külüstür * Manav * Paçavra * Paydos * S.k.tir * Zevzek


Bugün Akdeniz, Karadeniz ve Egeliler örnegin lahana ve kiraz kelimelerini ve diger birçok kelimeyi Yunanca söylenis tarziyla söylerler. Yani hala kendi dillerinde söylerler ama bazi insanlar bu yörenin halkina sitem eder neden kelimeleri düzgün telaffuz edemiyorlar diye fakat bu insanlar aslinda gerçek söylenis tarziyla o kelimeleri telaffuz ediyorlar.
ÖZELLIKLE BUGÜN KARADENIZDE VE EGEDE YASLI KÖYLÜLER ESKI YUNANCA SIVESIYLE KONUSURLAR; GELDUK, CITTUK, CEZDUK, KAÇDUK GIBI.
Bugün Türkçe denilen dilde sadece Ermenice, Yunanca 7000-8000 kelime oldugu tahmin ediliyor ve bu kelimeler Yöre halki tarafindan Türkçe kelimeler oldugu saniliyor. Bugün Anadolunun heryerinde yöresel kelimeler vardir bunlarin çogu Yunanca, Rumca, Ermenice kelimelerdir.
Bu kelimeler diger dillere geçmis olsada çogunlukla Yunancadir. 1920’lerde kelime kökenlerini arastiran Etimoloji bilimide yasaklanmistir ki Anadoludaki insanlar hangi kökenli sözcükler kullandiklarini ögrenemesin.



ANADOLUDAKI HALKLARIN TÜRKLESTIRILMESININ PERDE ARKASI

1920’lerde Atatürk tarafindan müslüman olan herkese verilen “Türk” ismi millete göre “Müslüman = Türk” manasina gelmekteydi. Millet kelimesinin manasida Arapçada “din toplulugu” demektir. Nitekim su anda Arnavutluk gibi Balkan Müslümanlari, “Hangi dindensin?” sorusuna, “Elhamdülillah Türk’üm” cevabini vermektedirler. Yani bugün Yunanistan, Bulgaristan ve diger Balkan ülkelerindeki müslümanlarin önemli bir kismi kendilerine Türk demektedir. Ama etnik Türk degiller, sadece müslüman olduklari için Türk oluyorlar. Nitekim 1924’de Yunanistanla Türkiye arasinda nüfus degisimi irk degil, din göre yapilmistir. Anadoludaki 1.5 milyon hristiyan Yunanistana yollanmis, ordaki 500 bin müslümanda Türk sayilip (Türk olmadiklari halde) Türkiyeye yollanmistir. Bugün ise Yunanistan, Bulgaristan ve balkan ülkelerindeki müslümanlar kendilerini Türk irkindan sanmaya baslamistir. Halbuki o müslümanlar etnik Türk degildir çünkü O ÇAGLARDA BIR INSANIN MILLETINI DINI BELIRLIYORDU. Müslüman olan Türkdür anlamina geldigi için; balkanlilarda müslüman olmalarindan dolayi kendilerine Türk demisler. Hatta Balkanlardaki müslümanlar “Bizim anayurdumuz Türkiye demektedir”.
Bir Yunanin ve Bulgarin müslüman olunca “Ben Türküm” demesinin nedenide budur.


ATATÜRK VE TÜRK TARIH TEZI

Anadoludaki halklarin Türklestirilmesinin nedeni Atatürk ve kendisinin Türk Tarih Tezine dayanir.

Atatürk’ün 1930’larda çikarttirdigi Türk Tarih Tezi’nin temel maddeleri:

-medeniyetin besigi Orta Asya'dir. (Aslinda Orta Asyada medeniyet kurulmamistir)
-brekisefal ve beyaz irkin ilk yurdu burasidir. (Yok daha neler?)
-göçler sonucu Türkler bir çok yere yayilmis ve uygarlasmayi tetiklemistir. (Yok ya)
-Anadolunun ilk yerli halki olan Hititler, Orta Asyadan gelmis olup Türklerin atasidirlar. (Vay be)

Bu teze göre Hititler, Sümerler, Frigler, Rumlar, Yunanlilar vs. Türk sayiliyor.

Hititler Hint-Avrupa kavimlerine mensupturlar. Dil ve antropolojik açidan Türklerden çok farklidirlar. Hititlerin Türklere benzer hiçbir yanlari yoktur.

Yani bu teze göre Avrupa’dan Çin’e kadar uzanan cografyadakilerin çogu Türkdür.
Atatürk’ün bir sözüde böylede düsündügünü tastikliyor: “Bu memleket tarihte Türk’tü, o halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yasayacaktir.”
Bu sözüyle Anadoludaki bütün halklarin Türk oldugunu söylüyor.

Bu gerçekligi Atatürkün kendi yazdigi siirdede görebiliriz:
“Gafil, hangi üç asir, hangi on asir / Tuna ezelden Türk diyaridir. / Bilinen tarihler söylememis bunu / Kalkiyor örtüler, örtülen dogacak, / Dinleyin sesini dogan tarihin, / Aydinlikta karalti, karaltida safak / Yalan tarihi gömüp, dogru tarihe gidin. / Asya'nin ortasinda Oguz ogullari, / Avrupa'nin Alpleri'nde Oguz torunlari / Dogudan çikan biz / Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz / Türk sadece bir milletin adi degil, / Türk bütün adamlarin birligidir. / Ey birbirine dis bileyen yiginlar, / Ey yigin yigin insan gafletleri / Yirtilsin gözlerdeki gafletten perde, / Hakikat nerede?”

Atatürke göre Alp daglarina kadar uzanan yerdekiler Türktür. Atatürk aslen Makedondur ve Makedonlarida Türk sayiyor bu tezine göre.

Atatürk, hatta, dahada ileri gitmis ve arastirmacilar yollamis Güney Amerika’ya ki “Kayip Mu Kitasi” efsanesini arastirsinlar. Bu efsaneye göre 70 bin yil önce, Pasifik'te batan bu kita Pasifik Okyanusu'nda, Asya ve Amerika kitalari arasindaydi ve Avustralya'nin iki kati büyüklügündeydi. Atatürk, Tahsin Mayatepeki Meksika’ya elçi olarak göndermisti ve Türkçe ile Maya dili benzerlik aranacakti.
Atatürk düsüncesi su olmaliydi ki arastirmacilari bu efsaneyi arastirmak için yollasin: “70 bin yil önce Türkler bu kitadan dünyaya yayildi”.
Bu efsane gerçek olabilir ama Anadoludaki ve Azerbaycandaki halklar zaten Türk degil.


1. Soru : Bu ülkenin adi Türkiye, Dili Türkçe, Halkinin ismi Türk Milleti. Biz nasil müslümanlasmis Rum ve diger eski Anadolu halklari olalim?

1. Cevap:
Türkiye ismi eskiden Avrupalilar tarafindan verilmistir çünkü eski çag Latincesinde “Turcus” Bizans demektir. Italyancada ise Turchia derler. Bu ismin Türklerle ilgisi yok. O dönemlerde Anadoluya Orta Asyadan gelmis Türkmenler kendilerine Türk bile demiyordu.

Türklerin yasadigi yer manasinda olan “Türkiye” ismi ise Atatürk döneminde kullanilmaya baslanmistir. Yani Türkiye ismi 1920’lerde Anadoluya verilmis yeni bir isimdir.

Türkçe ise 90 yil önce Anadoluda sadece azinlik bir kisim tarafindan konusuluyordu. Atatürk tarafindan Türkçe sonradan dayatilmistir Anadolu halklarina. O dönemlerde Anadoluda çogunlukla Yunanca, Rumca, Ermenice, Kürtçe ve Arapça konusuluyordu.

Türk Milleti ismi ise 1920’lerde Anadoludaki bütün müslüman olan halklara verilmis bir addir. Daha önce Anadoludaki halklar bir kisim üst sinif sehirliler hariç kendilerine Türk demiyordu.
------------------------
2. Soru: Biz Orta Asyadan geldik biz Rum, Yunan, Ermeni ve diger eski Anadolu halklari degiliz. Biz Sapina kadar Türkoglu Türküz, 100% Türküz hemde.

2. Cevap:
Orta Asyadan Türkmenler Anadoluya geldiginde Anadolunun ufak bir nüfusunu olusturuyorlardi. Yani sadece Türkmen askerler gelmis. Daha sonra ise Anadoluya söylendigi gibi göçler genetik arastirmalarda çikmadi. Son 800 yilda Orta Asyadan Anadoluya gelen Türk nüfusu 600-700 bin civarinda oldugu söyleniyor. Orta Asyadan gelseydiniz Türkiyenin dogusunda en az 20-30 milyon Türkün yasamasi gerekirdi. Tamtersine Dogudaki Türk nüfusu azdir. Biraz Erzurum ve Van civarlarinda var. Buda Türkmenlerin azinlik oldugunu gösterir. 1071de Türkmenler Anadoluya geldiginde Anadoludaki yerlesik büyük nüfus nerede peki?
Kendinizi kesin %100 Türk sanabilirsiniz ama siz Türk degilsiniz.
------------------------
3. Soru:
Biz Orta Asyadan geldik ve Oguz boyunun Çepni boyundaniz ve kesin Türküz.

3. Cevap :
Bu boy isimleri sonradan ögrenilmistir. 90 yil önce insanlar boy nedir bilmezlerdi bile. Bir yerde bu boy isimleri kolayca duyulup ögrenilebilir. Örnegin Karadenizin Trabzon veya Rize kentine falanca Çepni boyu yerlesmis eskiden dendigi zaman Karadenizin o kentinden olanlarin hepsi “Biz Çepni boyundaniz” deyip kendilerini Türk yapiyor aninda. Çepni boyu yerlesmis olsa bile oraya çok küçük bir kismi teskil ederler. Yasli bir köylüye “boy nedir” diye sorsaniz bilmez bile onun ne oldugunu. Sonradan uydurulmus ve ögrenilmistir bu boy isimleri.
------------------------
4.Soru:
Biz Rum veya eski Anadolu halklari degiliz. Bizim Rumlukla veya diger halklarla alakamiz yok.

4. Cevap:
Bugün Karadenize giderseniz orada Rumca konusan halka rastlarsiniz.
Bakiniz bu cümleye: “Annemin dedigine göre küçükken köylerinde Türkçe bilmeyen müslüman neneler varmis.” Bu cümleyi kendisini Türk sanan bir Karadenizli söyledi. Bu sunu gösteriyor. Eskiden Anadoluda halk Türkçe bilmiyordu, Türkçeyi sonradan ögrendiler. Egede, Karadenizde, Akdenizin batisinda eskiden yasli neneler Rumca-Yunanca konusurdu ve bu bölgelerin siveside eskiden Yunanca-Rumca sivesidir. Dogu ve Dogu Karadeniz taraflarinda ise Ermenice sivesiyle konusanlarda var. Türkmenler azinlik oldugu içinde Azeri siveside kismen yayilmis çünkü Türkmenler Azerbaycan taraflarinda azinlikken Azerilerin sivesine alismislar. Azeri siveside Irani bir dillerin sivesidir.

Çok önemli bir noktayi vurgulamakta yarar var.
O ÇAGLARDA BIR INSANIN MILLETINI DINI BELIRLIYORDU.
Su an Karadenizli birisine “Sen Rumsun” deseniz özellikle yaslilar “Hayir ben müslümanim” der ve size kizar çünkü Rum denilince hristiyanlik akla geliyordu eski dönemlerde. Yani Rumluk eskiden hristiyanlikla esanlamliydi; Rum=Hristiyan. Müslüman olan birisi dolayisiyla Rum olamazdi. Hristiyan bir Rum, müslüman oldugu zaman ona artik Rum denilmezdi.

Karadeniz halki müslüman oldugunda etnik kimligini terk etti yüzyillar evvel. Yüzyillarcada 1920lere gelene dek kendilerini DINI kimlikleriyle tanittilar. Insanlar kendilerine “Sunni” veya “Müslüman” dediler 1920’lere kadar. Ta ki Atatatürk Anadoluda müslüman olan herkese Türk ismini verene dek. O dönemde kimse kendine Türk demiyordu. Kisaca Anadoludaki halk sadece müslümanlasmis, Orta Asyadan gelmemistir ve Türk degiller.
------------------------

5. Soru: Biz Yunanliysak neden Yunanlilari denize döktük peki?

5. Cevap:
Ben sizin hepinizin Yunanli oldugunuzu söylemedim. Rum ve Anadolunun eski halklari oldugunuzuda söyledim. Anadolu halklari Yunanilara karsi savas vermisti. Bu dogrudur. Yunanliar sizin topraginizi (Aslinda hepinizin topragi) aliyor diye sessiz mi kalacaktiniz? Izin mi verecektiniz? Anadolunun tümü ve Yunanistan genetik olarak ayni degildir fakat genetik olarak onlara yakinsiniz. Özellikle, Egedeki ve Karadenizdeki sözde Türklerle Yunanlilar genetik olarak çok yakin. Aralarindaki tek fark Yunanlilarin hristiyan, Egelilerinde müslüman olmasi. Anadoluda müslüman olanlar kendilerine Rum, Yunan vs demedi çünkü bu isimler hristiyanlikla esanlamliydi ve sadece dini kimliklerini kullandilar asirlarca. Aradan yillar geçincede eski etnik kökenlerini terk ettiler çünkü din degistirmek millet degistirmek manasina geliyordu. Hristiyan olmadiklari içinde Rumlugu, Yunanliligi, Ermeniligi kabul etmeyip asagiladilar. Örnegin, Karadenizde birisine hakaret etmek için “Rum dölü” kelimesini kullanirlar. Eskiden müslüman-hristiyan diye bakirilirdi insanlara. Müslümanlasmis halklarla hristiyanlar arasinda ayni irkdan olmalarina ragman çatismalar, kavgalar olmustur.

Prof. Dr. Aslihan Tolun, “Anadoludaki Türklerin gen yapisi Asya'daki Türkçe konusan toplumlardan çok, Anadolulu çikiyor. Genetik yapi olarak, Orta Asya'dan çok Yunanistan, Bulgaristan gibi komsularimiza benziyoruz.

Bu arada su çok önemli; o çaglarda önemli olan irk degil, DINDI. O döneme müslüman-hiristiyan savasi diye bakmak lazim. Irk bilinci yoktu insanlarda o dönemlerde. Nitekim 1924’de Yunanistanla Türkiye arasinda nüfus degisimi irk’a degil, din’e göre yapilmistir. Anadoludaki 1.5 milyon hristiyan Yunanistana yollanmis, ordaki 500 bin müslümanda Türk sayilip (Türk olmadiklari halde) Türkiyeye yollanmistir. Yani o dönemlerde din farki gözetilmistir. Insanlar için önemli olan sadece Islamdi. Atatürk Anadoluyu’da sonradan Türklestirebildigi kadar Türklestirdi çünkü ona göre Anadoludaki herkes Türkdü.
------------------------

6. Soru: Tarih kitaplarinda Türklerden bahsediliyor. Biz Türküz. Üç kitada at kosturduk. Ibn Batuta 1330-1331 yillarinda Alanya ve Antalyaya gitmis ve orda Türkmenleri gördügünü yazmis kitabinda.

6. Cevap:
a) Ünlü gezgin Ibn Batuta Alanya ve Antalyayi gezmis ama Türkmenlerin orada çogunluk oldugunu söylememis ki, sadece müslüman Türkmenler tarafindan feth edilmis oldugunu söylemis. Türkmenlerin korumasinda büyük rakamli hristiyanlarin oldugunuda yazmis kitabinda. Bu da Türkmenlerin azinlik oldugunu dogruluyor. Türkmenler az olmalarina ragmen militer güçleri oldugu için büyük hristiyan nüfusu kontrol edebilmisler. Türkmenler birçok yeri feth etmis olabilir ama nüfuslari azdi, sadece militer güçleri oldugu için bunlari yapabilmisler.
Söyle yaziyor kitabinda: “We set out for the country of the Turks. ... It was conquered by the Muslims, but there are still large numbers of Christians there under the protection of the Turkmen Muslims”.
Dedigim gibi bir kisim Türkmen doguda ve birazda güneyde var.

b) Türk tarihini anlatan kitaplarin %90i yalandir çünkü o kitaplari yazan tarihçiler Anadoluda Türklerin çogunluk oldugunu sanarak yazmistir. Yazilan Türk Tarih kitaplarinin çoguda son 90 yilda yazilmistir. Tarihçilerde kendilerini Türk sanarak tarih yazmislardir. Eskiden insanlar dinine göre ayrilirdi. Tarihi belgelerde müslüman ismi geçer, Türk ismi geçmez. Örnegin bir sehrin nüfus sayimi yapiliyor. Bu nüfus sayiminda insanlar müslüman, ortodoks, gergoryan, protestan diye siniflandiriliyor. Türk ismi geçmiyor yani. Bu müslümanlari tarihçiler Türk tarihi olarak gösteriyor. Müslüman olmus halklari hesaba katmiyorlar. Müslüman olan herkes Türk sayiliyor yani ve bu bilgiler insanlara Türk tarihi diye yansitiliyor. Ki bu büyük bir tarihi hatadir.

-------------------------
7. Soru: Mogolistan’da 2000 yasindaki mezarliklardan alinan iskeletlerin DNA
örnekleri Türkiyedeki insanlarinkiyle benzedigi tespit edilmis. Bak iste.
genomenewsnetwork.org/articles/07_03/ancient.shtml

8.Cevap: Bu genetik arastirma aslinda benim dediklerimi destekliyor. Kendi kazdigin kuyuya düstün. Bak bu arastirmada söyle diyor:
They also found DNA sequences similar to those in present-day Turks, supporting the idea that some of the Turkish people originated in Mongolia.

Bak burada “Some” kelimesi kullaniliyor. Yani bir kisim diyor. Bende zaten Türklerin Anadoluda bir kisim olduklarini, yani %9 olduklarini, söylüyorum. Bunlarda çok karismis ve baba tarafindan Türk sadece dolayisiyla bunlarda artik Türk sayilamaz.

8.Soru: Eger biz Türklesmis Rum vs. Anadolu halklari isek Türkiyede hala yasayan Rumlar kim?

8.Cevap:
90 yil önce din degistirmek millet degistirmekdi. Müslümanlasmis Rumlar bundan dolayida o dönemde çikan Türk adini kullanmaya basladi çünkü Sunnilik Türklükle bütünlesmisti. Bu Türk adi zaten Anadoludaki halklara verilmis bir addir. Hiristiyan Rumlar ise Rum olarak kaldi çünkü onlar din degistirmedi, din degistirmedikleri içinde Rum olarak kalmaya devam ettiler. Müslüman halklarda Türk adini aldi.


Anadoludaki halklara dayatilan:
• Türklük 90 yilliktir
• Türk Milleti ismi 90 yilliktir
• Türkçe 90 yilliktir (1915’de azinlik bir dildi)
• Türk kültürü Anadoluda çok azdir Orta Asya ve Anadolu nüfusu birbirinle bagdasmiyor. Orta Asyadaki 6-7 ülkenin Türk nüfuslari Türkiyedeki nüfusa zar zor denk düsüyor.

Genetik olarakda bakinca Türk geni Anadoluda az ve çok karisik.

Kültür olarakda Anadoluda Türk kültürü yok denecek kadar az.



Türk yok denecek kadar az ve karisik Anadoluda.
Türk hissetmek gibi kelimeler cok saçma, mantikdisi ve komik çünkü Türklerin yasamadigi yerde neden Türk hissedilsin ki. Kaldi ki Anadoludaki sözde Türk kültürünün Orta Asyayla pek alakasi yok.

Doguda ve güneyde bir kisim Türkmen var. Digerleri Orta Asyadan gelmemistir ve Türk degil.

Inanmayan ya psikologa gitsin, yada Türkiyedeki üniversitelerden birindeki Genetik bilimcilere gidip sorsun.

Su an Anadoluda yasayan halklar (sözde Türkler) binlerce yildir Anadoluda yasayan halklardir ve Orta Asyayla genetik baglantilari yok.



TÜRKIYEDE TÜRK YOK


Bu yaziyi okuyan tarihçilerin, arkeologlarin ve uzmanlarin eminim agizlari açik kalacak.


Türklük nerden çikti
internethaber.com/mays/article_view.php?aid=330775

Buradan nüfuslari arastirabilirsiniz
en.wikipedia.org/wiki/Central_Asia

Tourkos ve Turc kelimelerine bakiniz
etymonline.com/index.php?l=t&p=22

Orta Asya kökenli Türk geni %9 Anadoluda
hpgl.stanford.edu/publications/HG_2004_v114_p127-148.pdf

Eski Azeri Pehlevicesi
en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Azari_language

Genetik arastirma: Azeriler Türk degil (I)
ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12596050

Genetik arastirma: Azeriler Türk degil (II)
eva.mpg.de/genetics/pdf/Y-paper.pdf

Azerbaycan Tarihinin Kronolojisi
zerbaijan.com/azeri/history1.htm

Genetik Harita
pnas.org/content/vol98/issue18/images/large/pq1713050002.jpeg

Sehir isimleri
hafif.org/taxonomy/term/71?from=282

Sümerler kuveytli - Soru 57
sumerian.org/sumerfaq.htm

4 comments:

Anonymous said...

komiksiniz..
uydurma tarihinizle 7 asırlık bi tarihe dil uzatmada üstünüze yok..

madem türkçe azınlık dili,madem türkiyede türk yok ne var türkiyede? kürt mü..bırak yahu..

sizin adam gibi diliniz bile yok.. ordan burdan çalıntı kelimelerle dolu 3-5 zırvalık..

madem kürtsün,türkleri bu kadar aşağılıyorsun,neden bütün bu zırvaladıklarını türkçe yazıyosun? kürtçe yazsana? niye yazamıyorsun kürtçe? çünkü yetersiz,bu kadar şeyi kürtçe yazamazsın..

işi belgelere dökün desek,40 türlü yalan uydurursunuz..bu saçmaladıklarını keşke ispatlayabilseniz..
yıllardır bu topraklarda yaşıyosunuz,bi boka da yaramıyorsunuz..türklere çamur atacağınıza kendinize bakın..azınlıksınız sadece..bi devletiniz,belirli toprak parçanız,milletiniz,adam gibi diliniz bile yok...ondan sonra çıkmış yok efendim türkiye yok olmayı hakediyo..yok edin o zaman,öcalan gibi köy basıp suçsuz insanları öldürmeye çalışmak yerine,türkiyeyi kaldırın ortadan,buna sizin gücünüz yetmez..siz anca kalleşlikle 3-5 tane zarar verirsiniz,ama biz sizin kökünüzü kuruturuz.. bunu da bilin.. hayaller peşinde koşmak yerine,türklerle iyi geçinmeye baksanız,daha iyi olur sizin için..

Anonymous said...

kendine bir sor bakalım neden türklerin olduğu heryerde kürt var.bide utanmadan dil uzatıyorsun türklere,kürtlerin yaşama ihtimali türklerdir.bu dünya türkleri ortadan kaldırabilseydi emin ol ki kürt die bişey zaten türklerden önce ortadan kalkardı.yüce ATATÜRK ne demiş NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE öyle değil mi? ne kadar zamanının önünde bir adam olduğu bu sözünden belli.gelecekte kürtlerin havlayacaklarını bildiği için bu sözü söylemiş.yani ne mutlu türk doğana veya TÜRK'e dememiş ki ne mutlu türküm diyene demiş.aslın ne olursa olsun alman,rus,azeri,bulgar,kazak,çinli,japon,kürt bu ülkenin bayrağının altında yaşıyorsan,bu ülkenin kimliğini taşıyorsan,türksün demektir buradaki detayı gözlerinin taaa içine sokuyorum.biraz onurlu ol.bu ülkenin bölünmesini istemek,kendi oturduğun dalı kesmek demektir.

Anonymous said...

3 kuruşluk aklınla geçmişe bakıp da çıkartabildiğin Türk'lüğün uydurma Kürt'lüğün gerçek olduğuysa yazık sana. Milliyetçilik fikrinin, millet yaratma projelerinin, en ilkel aidiyet duygularını sömüren ve malesef halen içinde yaşıyor bulunduğumuz tarihsel dönemin eleştirisini yapan bir yaklaşımın tespitlerini Kürt milliyetçiliği yaparken kullanırsan ancak komik duruma düşersin. O kulaktan dolma, altyapısını belli ki anlamaktan çok aciz olduğun bilgileri faşistliğin dibine vurmuş üslubunla ötekileştirdiğin bir milleti aşağılamak için kullanabildiğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Yüzüne gözüne bulaştırmışsın. Faşistliğinin Türk faşistlerininkinden hiç farkı yok. Aynı derece kan ve nefret kokuyor satırların. Biraz sağduyu, biraz insanlık geliştirin, biraz okuyun sorgulayın adam olun be cahiller. Utanıyorum sizin gibilerle aynı havayı soluyor olmaktan. Midemi bulandırıyor ırkçılığınız. Defolun yiyin birbirinizi Türk ırkçılarıyla faşist köpekler. Defolun da Kürt ya da Türk olduğu için değil insan olduğu için birbirini seven,yüzyıllardır bu toprağın ekmeğini yiyen, bu havayı soluyan, beraber ağlayıp beraber gülen, müziklerinde aynı feryatları farklı dillendiren etle tırnak olmuş bu halklar barış ve huzur içinde birlikte yaşasın.

Anonymous said...

adam doğru söylüyor lan .biz adana çukurovadan kovulma afşar ın tecirli aşiretine bağlı olmamıza rağmen beyefendinin söylediklerine katılıyorum . Çok küçümsediğniz türkmen ve yörük aşiretleri türliyedeki %9 luk oranındaki türklerdir Hepiniz gavur bozmasısınız

About Me

Kurdistan, Kurdistan
Turkiye denen uydurma ve alcak devletin yeryuzu cografyasindan silinip yok olmasi lazim.